Skickat med RuleMailer.se
Pressmeddelande från Stockholm Fashion District med Agenturföretagen
Klicka här för att läsa nyhetsbrevet på webben
 
Pressmeddelande:

"Den största händelsen i modebranschen i Stockholm på decennier"


Just nu läggs grunden för den största händelsen i modesverige på decennier. I början av 2016 invigs nya Stockholm Showrooms i Stockholm Fashion District, Nacka strand och ett kluster för mode blir verklighet. Här finns showrooms, produktionsmässor, inköpsmässor och event samlade på en plats och modebranschen är därmed rustad för framtidens behov.  


I denna första fas blir det nya huset för mode, Stockholm Showrooms, 8000 kvm stort. Sammantaget kommer det att visas 27 400 kvm mode årligen i distriktet från och med 2016. Bland de som signerat finns varumärken som: Adax, Bitte Kai Rand, Dahlin, Garcia Jeans, Holebrook, InWear, Jofama, Junk de Luxe, Karen by Simonsen, Lutha, Nanso, Oui, Part Two, Ril’s, Set, Soaked in Luxuary, Stones, St Tropez, m.fl.

- När vi fick detta projekt från branschen såg vi det som ett stort förtroende och en spännande utmaning. Vårt uppdrag på Agenturföretagen är att verka för sammanhållningen i branschen och värna om företagen och deras utveckling. Med ett gemensamt distrikt, ett kluster för mode, kommer vi att underlätta vardagen för såväl leverantörer som butiker som kommer att få vara med om en spännande och utvecklande resa, säger Helena Waker, VD och Advisor på Agenturföretagen och Stockholm Fashion District.

Ett inkluderande distrikt

”Stockholm Fashion District är inkluderande, alla är välkomna. Vi inkluderar och värnar om vår bransch och tar den på allvar. Det innebär också att allt finns här, alla led i sektorn är representerade i samma distrikt. Det här är unikt och gör oss väldigt speciella. Det är ett stort ansvar som vi med stort allvar tar på oss och vi kommer att se till att resultatet blir bra.”

Så sammanfattar Stockholm Fashion Districts Creative Director, branschlegenden Henrik Mattsson från Bloc Framtidsforskning, värdeordet Inclusive som tillsammans med Inhouse och International sammanfattar det distriktet ska stå för.

När nya Stockholm Showrooms står klart ansluter det sig till redan befintliga mässor och event för modebranschen i distriktet, däribland:

Stockholm Skohus med 4,000 kvadratmeter permanenta showrooms och över hundra internationella och svenska varumärken inom skor och väskor.

Preview Fabrics & Accessories som samlar svenska designers och deras team liksom inköpare från de ledande kedjorna inför skapandet av nya kollektioner, två gånger per år.

Nordic Shoe & Bag Fair som vänder sig till ledande fackhandel samt till butikskedjorna och presenterar säsongens alla nya sko- och väskkollektioner två gånger per år.

Fashion Business Days för starka internationella och svenska varumärken inom konfektion med ledande modebutiker som besökare. 


Bifogade filer:
Pressinformation Carlyle Real Estate
Pressinformation Studio Stockholm Arkitektur
Bild: Visionsbild för Stockholm Showrooms


För intervjuförfrågningar och pressbilder, kontakta Janike Eleby, janike@agenturforetagen.se, 0703-07 85 59.Agenturföretagen | Box 3146 | 103 62 Stockholm | info@agenturforetagen.se
Klicka här för att avregistrera dig från våra utskick
Skickat med RuleMailer